Uložit do nákupního seznamu
Vytvoření nového nákupního seznamu

PROCESORY AMD EPYC

( počet produktů: 183 )
Třídění

AMD EPYC - výkonné serverové procesory

Serverové procesory pracují nepřetržitě a zpracovávají obrovské množství dat, a proto musí jejich konstrukce splňovat vyšší požadavky než u běžných osobních počítačů. Společnost AMD již několik let vyrábí serverové procesory, které konkurují návrhům Intel Xeon. Řada procesorů Epyc se vyznačuje vysokým výkonem a zároveň je úsporná z hlediska spotřeby energie. Přestože serverové procesory pracují nepřetržitě několik let, jejich spotřeba energie se liší podle toho, zda běží v záložním režimu nebo zpracovávají data.

AMD EPYC 2. generace jsou nejnovější serverové procesory AMD, které umožňují vícevláknové zpracování dat a zvyšují tak možnosti jejich správy při zátěži. Zároveň jsou vybaveny nejmodernější architekturou s dvojnásobnou hustotou jader, což ve srovnání s předchozí generací procesorů vede k dvojnásobnému výkonu vzhledem k operacím.

Serverové procesory AMD EPYC - co je nového?

Serverové procesory AMD EPYC v nové podobě zaručují výrazně lepší zabezpečení dat, a to na základě technologií, které umožňují šifrování jednotlivých virtuálních počítačů. Kořen důvěry kontroluje spouštěcí software BIOS. Šifrovaný stav registru, zabezpečené vstupně-výstupní rozhraní a proaktivní šifrování paměti navíc činí z procesorů AMD EPYC 2. generace nejlepší řešení pro moderní servery určené k ukládání a správě velkého množství dat.

Procesory AMD EPYC pro serverové aplikace zaručují rychlost a výkon, které se uplatní v každé velké firmě, jež se spoléhá na ukládání a využívání velkého množství výpočetních dat. Další výhodou nové řady procesorů AMD EPYC je hybridní architektura, která je založena na vícečipové struktuře oddělující procesorová jádra od kostí I/O rozhraní.

Nejdůležitější vlastnosti procesorů AMD EPYC

V naší nabídce najdete procesory AMD z řady EPYC určené pro serverová řešení a podporu datových center. V závislosti na modelu mají procesory 8 až 64 jader. Procesory této řady mohou pracovat až se 128 vlákny, což výrazně zvyšuje efektivitu celého procesoru. Při výběru serverového procesoru věnujte pozornost jeho výkonu a počtu jader. Důležitým parametrem je také počet podporovaných vláken - ten ovlivňuje flexibilitu zpracování dat.

Zjistěte si, kolik energie konkrétní procesor spotřebovává, abyste mohli přizpůsobit napájení tak, aby server běžel. Důležitý bude také parametr TDP, který vám řekne, kolik tepelné energie konkrétní procesor vyzařuje. Na základě této informace můžete určit, jaký chladič budete potřebovat, aby celý server správně fungoval.

pixel