Uložit do nákupního seznamu
Vytvoření nového nákupního seznamu

DDR5 ECC REGISTERED

( počet produktů: 62 )
Třídění

Paměť RAM DDR5 ECC registrovaná

Operační paměť pro servery by měla obsahovat systém ECC (Error Correction Code), který umožňuje zachytit chybné datové bity a nahradit je jednotlivě (jednobitová korekce) nebo dvojnásobně (dvoubitová korekce). Díky zachycení chybných bitů v přenášených datových paketech a jejich nahrazení v reálném čase pracuje systém stabilně a nepřerušuje provoz. To je žádoucí zejména u serverů, kde je právě stabilita nepřetržitého provozu prvořadá.

Paměť RAM DDR5 ECC REG má další obvody, které zesilují signál v samotném modulu. Tím je zajištěn efektivní provoz serveru a zároveň ochrana před zamrznutím v důsledku chyb v datech. Tento typ paměti není v osobních noteboocích zrovna žádoucí, vzhledem k tomu, že oprava chyb jde na úkor výkonu. V případě pracovního notebooku lze chyby snadno a rychle opravit a případné několikaminutové zaseknutí systému nemá tak velký negativní vliv, jako by tomu mohlo být u serveru používaného mnoha uživateli.

Paměť DDR 5 ECC REGISTERED RAM - nová generace paměti RAM

DDR5 je zcela nová a dlouho očekávaná technologie, která přináší nové hardwarové možnosti. Operační paměť DDR5 především více než zdvojnásobuje taktovací frekvenci a snižuje spotřebu energie při provozu. S novou pamětí DDR5 RAM je možné dosáhnout vyšší propustnosti a rychlosti hardwaru při zachování energeticky úsporných podmínek. Jedná se o revoluční řešení, které se používá nejen v noteboocích, ale zejména v serverech a pracovních stanicích.

Je však důležité si uvědomit, že paměť RAM musí být kompatibilní se základní deskou, proto je paměť DDR5 kompatibilní pouze se základní deskou nové generace. Co přesně se použitím nového typu paměti RAM DDR5 mění? Jaká je jeho specifikace ve srovnání s jeho předchůdci?

DDR 4 vs. DDR 5

DDR5 je především o vysokých taktovacích frekvencích - nyní až 7200 MHz, což je dvakrát více než u předchozí technologie DDR4, která nabízela taktovací frekvence 3200 MHz. Nové paměti DDR5 jsou navrženy tak, aby byly energeticky úsporné - spotřeba proudu potřebná pro správnou činnost paměti byla minimalizována na 1,1 V. Pro připomenutí, operační paměť DDR4 pracuje s napětím kolem 1,2 V, ale také poskytuje výrazně nižší kapacitu.

Za zmínku stojí také parametr latence CL, který, ač se na první pohled zdá vyšší - kolem 40, ve skutečnosti zajišťuje efektivní a účinný provoz, a to na mnohem lepší úrovni než v případě DDR3 nebo DDR4. Je to dáno mnohem vyšší taktovací frekvencí, takže samotný parametr CL je třeba porovnat s možnostmi nové paměti a latenci zkontrolovat v reálném čase. Výkon pamětí DDR5 minimalizuje latenci a umožňuje rychlý a efektivní přenos dat.

Paměť DDR5 nabízí zcela nové možnosti. Jednou z nich je zvětšení komunikačních kanálů - moduly mají přiřazeny dvojnásobné kanály se stejnou šířkou pásma pro přenos dat. Místo dvoukanálové paměti RAM DDR4 tak můžete se stejným efektem použít jednoduchou paměť DDR5. Je také možné použít dvoukanálovou paměť DDR5 RAM a dosáhnout tak čtyřkanálového režimu - tato možnost byla dříve u standardní paměti RAM nemožná.

Paměť DDR5 ECC REG RAM - rozsah

V našem internetovém obchodě naleznete operační paměti DDR5 ECC -registered v několika zajímavých provedeních od známých značek, včetně například Hynixu. Hledáte-li optimální serverové řešení, můžete si vybrat paměti s kapacitou od 16 do 64 GB a taktovací frekvencí 4800 MHz.

Nové možnosti, které nabízí typ DDR5, jsou dlouho očekávanou revolucí, která kromě zvýšení výkonu zaručuje také značnou energetickou účinnost. Operační paměť DDR5 ECC je vhodným řešením pro všechny moderní servery, ale pokud máte pochybnosti o výběru správné operační paměti, zeptejte se - naši specialisté vám před nákupem odborně poradí.

pixel