Uložit do nákupního seznamu
Vytvoření nového nákupního seznamu

SWITCH

( počet produktů: 1143 )
Třídění

Přepínač - co to je a kdy je užitečný?

Přepínač je síťové zařízení, které propojuje síťové segmenty. Jeho úkolem je přijímat, vyměňovat, zpracovávat a přenášet data mezi síťovými zařízeními, jako jsou směrovače, počítače, servery, IP kamery, přístupové body nebo tiskárny. Přepínače se skládají z napájecího zdroje a řady konektorů RJ-45 a v lepších verzích také z portů SFP nebo SFP+.

Jednotky přepínačů jsou užitečné především pro rozšířené IT sítě, například ve velkých firmách nebo ve stále populárnějších systémech inteligentních domácností. Lze je použít i pro osobní potřeby, pokud je potřeba vytvořit domácí síť LAN odolnou proti poruchám, nebo pro zvýšení konektivity více domácích zařízení k síti.

Síťové přepínače - typy

Nejjednodušší, obecné rozdělení přepínačů je podle kritéria spravovatelnosti. Nespravované přepínače jsou nejjednodušším typem zařízení - nemají žádné možnosti konfigurace, vyžadují pouze napájení a připojení vybraných síťových zařízení. Spravované přepínače umožňují konfiguraci z hlediska filtrování IP adres, redundance spojení mezi zařízeními (vytvoření dalších komunikačních pásem pro zajištění větší spolehlivosti a kapacity sítě) nebo vytvoření vlans.

Síťové přepínače mohou být navíc vybaveny porty PoE (Power over Ethernet) pro napájení síťových zařízení. Přepínače se dodávají ve dvou typech skříní - RACK, které poskytují možnost montáže do serverového stojanu, a DESKTOP, což je samostatný formát skříně. V naší nabídce najdete přepínače s různým počtem portů - od 4 do 50, takže můžete typ zařízení přizpůsobit svým preferencím nebo předpokladům souvisejícím s rozvojem sítě. Vyplatí se zkontrolovat, kolik portů v daném přepínači podporuje PoE a zda má porty typu SFP. SFP je druh mikro vysílače-přijímače, který se zapojuje do konektorů síťových zařízení. Umožňuje rozšířit funkčnost daného zařízení o další komunikační standardy - z tohoto důvodu se tento modul často označuje jako vložka SFP.

Přepínací jednotky - co najdete v naší nabídce?

Vyberte si to nejlepší řešení podle svých potřeb. V naší nabídce najdete síťové přepínače od známých a uznávaných výrobců: HPE, NETGEAR nebo Zyxel. Nabízíme ty nejlepší komponenty, které se osvědčí jak ve velkých firmách, tak pro použití v domácnostech, a to jak pro budování pohodlné sítě zařízení, tak pro vytváření komplexních systémů pro správu domácí automatizace. Síťové systémy vyžadují pro správnou funkci osvědčená zařízení, takže pokud máte jakékoli dotazy ohledně výběru zařízení - zavolejte nám. Naši poradci vám odborně poradí.

pixel