Uložit do nákupního seznamu
Vytvoření nového nákupního seznamu

SERVERY NAS

( počet produktů: 235 )
Třídění

Co je to server NAS?

Server NAS (Network Attached Storage) je jednoduché zařízení pro ukládání dat. Funguje v místní síti a umožňuje rychlý přístup k uloženým souborům z libovolného zařízení v síti. Tyto servery jsou založeny na pevných discích. Základní zařízení mohou obsahovat maximálně čtyři úložné komponenty, ale zařízení určená pro rozsáhlejší aplikace, například pro firemní použití, mohou fungovat s desítkami disků. Vzhledem k jednoduché konstrukci se servery NAS používají především pro domácí použití nebo na místech, kde je třeba dočasně uložit velké množství dat, např. soubory s videozáznamy z hotelových kamer.

alší výhodou tohoto řešení je, že k uloženým souborům má téměř okamžitý přístup jakékoli zařízení v místní síti a lze je volně přenášet v rámci uživatelů dané sítě nebo s pomocí vhodných protokolů i mimo místní přístup.

Servery NAS

V naší nabídce najdete servery NAS, které jsou vhodné pro firemní i domácí použití. Zařízení pro kancelářské použití by měla umožňovat dostatečnou ochranu, a proto je vždy třeba vybírat servery s větším prostorem. NAS server montovaný do racku zaručuje snadné rozšíření nebo servisovatelné části. Z jednotlivých disků lze vytvořit zabezpečený prostor RAID. Pokud tedy hledáte hardware, který splňuje potřeby vaší firmy, server QNAP NAS bude díky své spolehlivosti tou nejlepší volbou.

Souborové servery NAS jsou založeny na rádiovém připojení, ale můžete si pořídit i kabelové připojení. Toto řešení bude pro firemní sítě bezpečnější a poskytne rychlý přenos dat, což může být výhodné, když potřebujete přenášet velké množství souborů. Ze stejného důvodu se kabelové připojení může ukázat jako spolehlivé řešení, pokud bude server používat více lidí najednou.

NAS server pro domácnost

Hledáte server, který vám usnadní správu domácí knihovny souborů? Server NAS založený na Wi-Fi je ideálním řešením v rámci domácí místní sítě. Umožní vám přístup k datům z jakéhokoli zařízení připojeného k síti. Kromě osobních počítačů to mohou být chytré telefony, televizory nebo tablety vaší domácnosti. Použití serverů v domácnosti umožňuje rychlý přístup k oblíbeným médiím ? filmům, fotografiím nebo hudebním souborům.

Zařízení NAS je užitečné také při provozování firmy jedním člověkem, zejména pokud pracujete s velkým množstvím dat. Prohlédněte si naši nabídku a vyberte si zařízení, které vyhovuje vašim potřebám. Pokud potřebujete podporu ? kontaktujte nás a naši specialisté vám zodpoví všechny vaše dotazy a pomohou vám vybrat ten nejlepší NAS server pro vás.

pixel