Uložit do nákupního seznamu
Vytvoření nového nákupního seznamu

DRIVY INTEL

( počet produktů: 12 )
Třídění

Serverové SSD disky Intel

Při sestavování serveru se setkáváte s výběrem správných pevných disků, které jsou jeho klíčovými součástmi. Ukládání velkého množství dat je nejdůležitější funkcí serveru, která zahrnuje také rychlou manipulaci s daty a stabilní, nepřetržitý provoz. V naší nabídce naleznete dedikované serverové disky Intel SSD v různých kapacitách od 240 GB do 1,92 TB.

Disky SSD jsou díky své konstrukci založené na technologii pamětí NAND flash výrazně rychlejší a efektivnější než pevné disky. Nejsou tak náchylné na mechanické poruchy, protože nemají žádné pohyblivé části, které by mohly selhat. Vzhledem k jejich malým rozměrům a absenci hluku, který by provázel jejich provoz, jsou považovány za pohodlné a komfortní řešení.

SSD disky Intel dostupné v našem internetovém obchodě pracují s rozhraním SATA - před nákupem disků se vyplatí věnovat pozornost rozhraním ostatních serverových komponent, protože musí být vzájemně kompatibilní. Serverové disky Intel SATA mají šířku pásma 6 Gb/s.

Při výběru správného serverového disku se vyplatí věnovat pozornost kapacitě. SSD disky jsou sice výkonnější, ale nenabízejí tolik úložného prostoru jako HDD disky. Lze je s úspěchem použít v serverech, které jsou primárně určeny pro rychlé ukládání a přístup k datům, ale v serverech Storage, kde je potřeba obrovské množství úložného prostoru, je lepší použít HDD - mnohem levnější variantu.

Mezi serverovými disky Intel najdete modely, které nabízejí vyšší rychlost zápisu až 520 MB/s, ale v závislosti na vašich potřebách můžete zvolit i disky v tomto ohledu odpovídajícím způsobem horší, zapisující data rychlostí 280 MB/s. Je třeba mít na paměti, že disky SSD jsou energeticky úspornou variantou, a mohou tak zajistit optimální podmínky pro údržbu serveru, který musí být ze své podstaty navržen pro nepřetržitý a nepřerušovaný provoz.

SSD pro servery Intel

Na esus-it.pl najdete disky pro servery Intel určené pro servery Intel S2600BP, S2600ST a S2600WF. Disky SSD založené na technologii paměti flash poskytují rychlé čtení požadavků a jsou vhodné pro použití v serverech, které jsou určeny ke sdílení dat v reálném čase.

Pokud chcete vybudovat úložné pole, musíte se připravit na nákup většího počtu disků SSD vzhledem k tomu, že nenabízejí tak velký prostor pro ukládání dat jako pevné disky. Mohou se však ukázat jako dobrá volba díky svému tichému provozu a mnohem vyšší spolehlivosti, která zajistí stabilní provoz serveru.

Při výběru SSD disků Intel pro servery věnujte pozornost několika technickým parametrům, které vám pomohou vybrat ty správné modely. V první řadě zhodnoťte své požadavky na paměťový prostor. Můžete si vybrat disky s kapacitou 240 GB, 480 GB nebo větší, až do 1,92 TB. S dobře sladěnými disky SSD budete moci vytvořit server, který bude vyhovovat vašim potřebám.

Kromě kapacity je při výběru serverového disku SSD důležitá také maximální rychlost čtení a zápisu. Chcete-li vytvořit vysoce výkonný server, měli byste vybrat disky s minimální rychlostí čtení 250 MB/s a rychlostí zápisu 170 MB/s. Disky SSD Intel nabízejí maximální rychlosti čtení 540-560 MB/s a maximální rychlosti zápisu 280 MB/s nebo 520 MB/s, takže je lze bez omezení používat v serverech určených pro sdílení dat v reálném čase.

Za zmínku stojí také záruka na produkt. V esus-it.co.uk poskytujeme na dedikované SSD disky Intel pro servery tříletou záruku. SSD mají nižší poruchovost než HDD, ale jejich celková životnost je o něco nižší. U novějších technologií, včetně těch od společnosti Intel, se můžete spolehnout na několik let bezproblémového provozu.

Pokud si nejste jisti, který serverový SSD disk Intel je pro váš server vhodný, napište nám a naši specialisté vám pomohou s výběrem hardwaru.

pixel