Uložit do nákupního seznamu
Vytvoření nového nákupního seznamu

VYHRAZENÉ HDD DISKY

( počet produktů: 813 )
Třídění

Serverové disky nebo jaké disky?

Bez pevného disku neboli úložiště počítač neshromažďuje a neuchovává informace. Data nelze ukládat na zařízení, které nemá komponenty odpovědné za poskytnutí vybraného úložného prostoru. Komponenty odpovědné za ukládání dat v počítači lze rozdělit na dva typy - SSD (solid-state drive) a HDD (hard disk drive). První z nich fungují na bázi paměti flash, takže jsou ze své podstaty rychlejší, ale dražší. Magnetické verze, které jsou stále oblíbené, se díky své mnohem nižší ceně ve srovnání s TB stále používají a jsou neustále vyvíjeny.

Pevné disky se stále používají ve stolních počítačích a dobře fungují jako komponenty pro ukládání velkého množství dat na serverech. Serverová paměť je zodpovědná za shromažďování a ukládání informací, ke kterým není nutné přistupovat s vysokou frekvencí. Proto není nutné instalovat komponenty SSD pro server, jehož úloha je zaměřena na ukládání archivovaných nebo zřídka používaných dat.

Vyhrazené serverové pevné disky jsou komponenty určené pro nepřetržitý provoz s vybraným modelem serveru. V naší nabídce najdete širokou škálu magnetických úložných médií HDD, která se budou lišit vybranými parametry z důvodu jejich přizpůsobení pro práci v konkrétním prostředí.

Serverové HDD - jak vybrat správný model?

Volbou serveru, který pracuje s HDD větších rozměrů, získáte možnost vytvořit si pohodlný úložný prostor za přijatelnou cenu. Přestože většina moderních serverů je založena na pamětech SSD, často se používají smíšená řešení v závislosti na zamýšlené funkčnosti daného serveru.

Je třeba mít na paměti, že disky SSD poskytují rychlejší přístup k datům a jsou efektivnější, takže pokud předpokládáte, že váš server bude nejen ukládat data, ale také poměrně rychle reagovat na požadavky uživatelů, zvolte technologii založenou na paměti flash. Pokud naopak server slouží především k ukládání dat a nepracuje s nimi s vysokou frekvencí, je verze s pevným diskem naprosto v pořádku. Taková řešení se dobře osvědčují například při nahrávání záznamů z bezpečnostních kamer.

Jak vybrat správný disk? Komponenty HDD dostupné v naší nabídce, přizpůsobené pro práci ve zvoleném prostředí, podporují servery QNAP nebo Synology. Při rozhodování, který HDD vybrat, věnujte pozornost základním parametrům, které klasifikují jejich schopnosti. Mezi ně patří např:

  • Kapacita - rozhodující pro vytvoření optimálního úložiště pro shromažďování velkého množství dat. Pevné disky dostupné v naší nabídce se liší kapacitou, takže můžete model přizpůsobit svému účelu a osobním preferencím. Najdete zde komponenty s kapacitou od 300 GB až po 20 TB dat.
  • Rozhraní - nejdůležitější je vybrat disk s rozhraním kompatibilním se standardy ostatních serverových komponent. Nejoblíbenější z nich jsou SATA a SAS. Formát SAS sice zvyšuje výkon pevného disku, ale pro jeho podporu je zapotřebí vhodný řadič. Pokud je váš server kompatibilní pouze s rozhraním SATA nebo si jednoduše nejste jisti, zvolte SATA.

V naší nabídce najdete specializované pevné disky pro váš server s různými specifikacemi. Přizpůsobením komponent předpokládaným funkcím zařízení vytvoříte efektivně fungující server, který bude vyhovovat vašim potřebám. Na naše pevné disky poskytujeme několikaletou záruku. Pokud hledáte způsob, jak zvýšit využitelnost svého serveru, ale nevíte, který disk zajistí nejlepší výsledky, obraťte se na nás - naši specialisté vám pomohou vybrat komponenty tak, aby server pracoval efektivně a poskytoval bezpečné ukládání dat.

pixel