Uložit do nákupního seznamu
Vytvoření nového nákupního seznamu

DDR5 ECC

( počet produktů: 16 )
Třídění

PAMĚŤ RAM DDR5 ECC

DDR5 je technologie, na kterou jsme čekali poměrně dlouho. Operační paměť typu DDR5 přinesla do světa technologií dlouho očekávanou revoluci a umožňuje zařízením přizpůsobit svůj provoz podle jejich určení. Co nového přináší operační paměť typu DDR5? Jak si vede ve srovnání se svými předchůdci? Je možné zvolit paměť DDR5 RAM ECC a vyplatí se ji používat v noteboocích?

DDR5 je zcela nový přístup, který podporuje výkon zařízení, ať už pro domácí nebo pracovní použití, nebo odpovídá technologii předpokládané pro serverové platformy. DDR5 přináší extrémně vysoké taktovací frekvence - v současné době až 7200 MHz, což je dvakrát více než u předchozí technologie DDR4. Současně je třeba zdůraznit, že paměť DDR5 RAM je navržena tak, aby spotřeba proudu nutná pro správnou činnost podsestavy byla minimalizována. Paměti DDR5 tak pracují při napětí 1,1 V, což poskytuje výrazně vyšší výkon než DDR4.

Paměti DDR5 ECC jsou určeny pro serverové aplikace. ECC neboli Error Correction Code (kód pro opravu chyb) je systém, který zachycuje chyby při přenosu datových bitů a zároveň umožňuje změnu jednotlivých (jednobitová oprava) nebo dvojitých (dvoubitová oprava) poškozených bitů. Díky použití systému ECC v paměti RAM můžete počítat se zvýšenou stabilitou provozu serverů, která však byla dosud spojena se sníženým výkonem.

DDR5 ECC je však zcela nová technologie, která zaručuje zcela jiný, vyšší výkon, takže použití ECC v pracovních počítačích se může ukázat jako dobré řešení - ani snížení výkonu RAM se neprojeví, protože nová technologie zaručuje dobrou propustnost. Vyplatí se používat v počítačích operační paměť DDR5 ECC? Použít je můžete, ale není to nutné. Řešení ECC se však vždy osvědčí v serverech a pracovních stanicích, kde je stabilní a nepřerušovaný provoz s ohledem na časování a šířku pásma prvořadou hodnotou.

Paměť RAM ECC - jaké jsou její vlastnosti?

Operační paměť ECC má rozšířenou datovou sběrnici. Tento prvek umožňuje správný přenos dat spolu s kontrolním kódem, který v případě zjištění chyby opraví soubory v reálném čase a zajistí stabilitu serveru. Operační paměť ECC je energeticky úsporná paměť, která zaručuje bezporuchový provoz v rámci místní sítě bez problémů s přenosem dat. Tento typ paměti zajišťuje nízkou míru poruchovosti na úkor výkonu, a proto se obvykle volí pro profesionální aplikace v serverovnách.

Při výběru paměti ECC je třeba počítat s vyššími jednorázovými náklady - tyto komponenty jsou dražší než standardní paměť RAM, ale z dlouhodobého hlediska fungují fantasticky. Díky eliminaci chyb a energetické účinnosti se poměrně vysoké výdaje poměrně rychle vrátí.

DDR5 ECC RAM - rozsah

V našem internetovém obchodě naleznete operační paměť typu DDR5 nové generace s podporou ECC od známých značek, včetně společností Samsung, Hynix nebo Micron. Nabídka operačních pamětí DDR5 se neustále rozšiřuje, takže pokud si nejste jisti, jakou paměť vybrat, napište nám - naši specialisté vám odborně poradí. Rozhodnete-li se pro nákup paměti DDR5 ECC, získáte výjimečné schopnosti s několikaletou zárukou na hardware.

pixel