Uložit do nákupního seznamu
Vytvoření nového nákupního seznamu

KONTROLÉRY

( počet produktů: 236 )
Třídění

Řadiče úložišť - kdy se hodí?

Interní řadiče pevných disků připojené k procesorům z výroby nemusí stačit, pokud je potřeba rozšířit úložné zdroje počítače nebo vytvořit úložné pole. Výrobci nabízejí řadiče v podobě samostatných karet s výstupem do konektoru PCI nebo PCI Express. Pokud hledáte vhodné řešení, které by vyhovovalo komponentám vašeho počítače, podívejte se na naši nabídku řadičů paměti.

Může se stát, že starší základní desky mají pouze konektor typu SATA. To je problematické pro ty, kteří by chtěli přetaktovat schopnosti počítače a připojit výkonnější pevný disk s konektorem M.2 - v takovém případě není fyzicky možné komponenty vyměnit. V takovém případě je třeba vytvořit vhodný port připojením řadičů úložišť.

Řadiče úložišť jsou užitečné také v případě, že potřebujete vytvořit diskové pole. Zpravidla se tak děje za účelem zvýšení výkonu hardwaru, zvětšení úložného prostoru nebo zlepšení zabezpečení dat.

Diskové pole a vhodné řadiče úložišť

Pokud na serveru chybí volná rozhraní pro připojení dalších disků nebo pokud je nutné zajistit dodatečnou ochranu a přístup ke kritickým datům, je třeba použít technologii RAID ve spojení s vhodnými řadiči úložišť. V naší nabídce jsou k dispozici řadiče, které pomáhají vytvořit efektivní paměťový prostor, vnímaný v technologii RAID 0 jako logický celek.

Pokud je cílem paměťového řadiče zvýšit bezpečnost ukládání dat, osvědčí se modely přizpůsobené technologii RAID 1, která vytváří tzv. zrcadlení. U serverů se vyplatí investovat do řadičů paměti s větším počtem portů - v nabídce jsou řadiče až s 10 disky. Nejoblíbenější jsou řadiče pro řešení SATA/SAS v kombinacích RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 6, RAID 0+1 a RAID 1+0.

Paměťové řadiče - jak najít správný model?

Naše nabídka zahrnuje řadiče pevných disků z řad SmartArray a MegaRAID, které podporují rozhraní SAS, SATA nebo NVMe. Kromě řadičů s nejběžnějším typem pozice PCIe (low-profile) nabízíme řadiče s modulárním typem a/b/c a také Mezzanine Card.

Najdete zde paměťové řadiče s interními konektory typu SFF-8487 a oblíbené SFF-8644, takzvaný Mini-SAS HD, SFF-8654, takzvaný SlimSAS, a řadiče PCIe pro připojení pevných disků. Řadiče s externími konektory SFF-8088, běžně označované jako Mini-SAS, jsou vhodné pro připojení externích disků a externích diskových polí. Při výběru řadiče doporučujeme věnovat pozornost parametru Cache - ten je důležitý zejména u serverů.

pixel