Uložit do nákupního seznamu
Vytvoření nového nákupního seznamu

MODULY SFP

( počet produktů: 318 )
Třídění

Co je modul SFP?

Modul SFP je typ transceiverového modulu, který rozšiřuje síťová zařízení o další komunikační porty, např. optický konektor nebo konektor RJ45. Umožňují například připojení síťových karet k přepínačům prostřednictvím optického vlákna, takže lze dosáhnout stabilního a případně rychlého přenosu dat mezi zařízeními v místní síti.

Použití vložek SFP má mnoho výhod, díky nimž jsou síťová zařízení ve srovnání s integrovanými komunikačními porty univerzálnější. Jednou z největších výhod použití vložky SFP je, že ji můžete libovolně konfigurovat podle typu sítě (na bázi optických vláken nebo kroucené dvojlinky), se kterou chcete komunikovat.

K čemu se používá vložka SFP?

Vložky SFP se používají v síťových zařízeních, která mají port SFP. Takový modul pak můžete použít a rozšířit provoz konkrétního síťového zařízení o další rozhraní. Vložky SFP umožňují například převod elektrického signálu na optický, takže můžete dosáhnout bezeztrátové komunikace mezi síťovými zařízeními a zároveň zvýšit dosah dané sítě.

Modul SFP je základním propojovacím prvkem v případě optické sítě a používá se mimo jiné k propojení převodníků médií (z elektrických na optické) a dalších komunikačních zařízení, jako jsou síťové přepínače (switche) s optickými kabely.

Typy modulů SFP

V naší nabídce najdete mnoho typů vložek, které podporují různé typy rozhraní, včetně GBIC, RJ-45, SFP, SFP+, QSFP+, QSFP28 umožňujících komunikaci rychlostmi 1 Gb/s, 10 Gb/s, 20 Gb/s, 25 Gb/s, 40 Gb/s, 100 Gb/s a pracujících na vzdálenosti od několika desítek metrů až po 80 km. Nejoblíbenější vložky jsou SFP (1 Gb/s) a SFP+ (10 Gb/s). Vložky RJ45 rozšiřují síťové zařízení s portem RJ45, který má šířku pásma 1 Gb/s.

Moduly lze rozlišovat také na základě typu konektoru, v současné době je nejběžnější LC (Little Connector) pracující s mnohovidovými (MM) a jednovidovými (SM) optickými vlákny, zatímco konektor SC je charakteristický pro GBIC - rovněž pracuje s 2vláknovými (MM) a 1vláknovými (SM) optickými vlákny. Konektory MPO a MPT jsou vícevláknové konektory s vysokou hustotou používané v modulech pracujících rychlostí 40 Gb/s a vyšší - nabízíme moduly QSFP+ a QSFP28 s tímto typem konektoru.

pixel